10 redenen om te bootcampen

Vaak zitten we het grootste deel van de dag binnen. Hoe lekker is het dan om buiten te sporten. En elk jaargetijde heeft zo zijn voordelen om buiten te sporten. Vergeet daarbij niet dat er geen slecht weer bestaat, alleen slechte kleding 😉 Dus daarom in deze blog 10 redenen om te bootcampen.

1.      Het is gezellig

Je traint in een groep waardoor je weer een extra stok achter de deur hebt om te gaan. Het leuke is ook dat men elkaar aanmoedigt. Na een poosje leer je mensen ook kennen, zodat er wel altijd wat te bespreken is (maar ondertussen wel blijven sporten hoor ;))

2.      Het is afwisselend

De ene keer sta je in een speeltuin, de andere keer sta je aan een meer of in een bos en een andere keer sta je bij een bankje. En de omgeving is niet alleen afwisselend, maar de oefeningen ook. De ene keer ren je wat verder en de andere keer bijna niet. Wat betreft oefeningen zit er ook lekker variatie in, zodat je hele lichaam wordt getraind tijdens het uurtje bootcamp.

3.      Je conditie verbetert

Doordat het grootste deel van de training uit circuits bestaat, blijft je hartslag het grootste deel van de training vrij hoog. Dit is ook vol te houden, omdat je tussendoor wel genoeg tijd krijgt om te herstellen. In de loop der tijd zul je zeker gaan merken dat alles steeds beter gaat.

4.      Je gaat je fitter en energieker voelen

Als je conditie verbetert, ga je je vanzelf fitter en energieker voelen. In het dagelijks leven heb je meer energie en je krijgt gewoon meer gedaan gedurende de dag.

5.      Je staat er verbaasd over wat je allemaal kan

Mensen die in het begin het gevoel hadden niet te kunnen rennen, rennen bij training 3 of 4 10 minuten achter elkaar. Je doet dingen waarvan je niet wist dat je het kon. Het planken gaat steeds beter, je kan verder rennen, squatten wordt een eitje, en je komt steeds een stang verder op de monkeybar. Wat het leuke is om te zien tijdens een bootcamp is dat men elkaar aanmoedigt en dat je zo altijd wel probeert wat je kunt. En dat blijkt altijd meer te zijn dan gedacht.

6.      Je wordt sterker

Door de krachtoefeningen die je doet, word je sterker. Dit heeft ook weer als voordeel dat dit werkt als preventie tegen blessures en andere klachten aan spieren en pezen. In het dagelijks leven zul je het ook merken aan de kleine dingen, zoals dat je nu makkelijker die tafel kan tillen, die pot kan open krijgen en je boodschappen kan tillen.

7.      Het is goed voor je humeur

Door te sporten worden er verschillende blijmaakstofjes aangemaakt. Mensen moeten zichzelf soms een schop onder de kont geven om te gaan, maar uiteindelijk zijn ze altijd blij dat ze gegaan zijn vanwege het blije en goede gevoel dat ze achteraf hebben. Dus voel jij je chagrijnig? Kom dan lekker bootcampen!

8.      Het vergroot je wilskracht

Sporten zorgt ervoor dat jij je wilskracht vergroot. Dit heeft te maken met een bepaald proces dat zich in je hersenen afspeelt. Je focus wordt beter, zodat jij bewust keuzes kunt maken en je de verleidingen dus kunt weerstaan.

9.      Je verlegt je grenzen door de uitdaging die je aangaat

Tijdens de bootcamp ga je altijd net een stapje verder dan je eigenlijk voor ogen had. Sporten is een veilige manier om buiten je comfort zone te gaan. Je merkt dan dat het niet heel erg, zodat je het vaker gaat doen. En dan verleg je je grenzen.

10.  Sporten in een groene omgeving werkt stressverlagend

Er zijn aanwijzingen dat bewegen/sporten in de natuur stressverlagend werkt. Ik geloof hier ook zeker in. Dit zie ik bij mezelf en bij de deelnemers van de bootcamp. Dus heb jij een stressvolle dag gehad? Kom dan lekker bootcampen om die stress te managen en aan het einde van de les heb je weer de energie om je ding te doen.

Wanneer kom jij (weer) bootcampen? Meld je aan voor een les via onderstaande knop.

sporten bij koud weer

6 Voordelen van in de herfst en winter buiten sporten

voordelen van bootcampen in het najaar

De voordelen van bootcampen in het najaar

coronacrisis bootcamp

5 tips om te sporten tijdens de Corona-crisis

mobiliteit stijfheid lenig

Wat is mobiliteit?

bekkenbodemspieren en sportenvvvvvvvvvvvvvvvv

Bekkenbodemspieren: Dé meest onderschatte spiergroep