5 tips om fit te blijven in de zomer

De zomer is weer in het land en het is bijna zomervakantie. Je gaat lekker op vakantie, je gaat een dagje weg, je gaat wat leuks doen met de kinderen, etc. Allemaal redenen waarom het niet lukt om te komen bootcampen. Maar wat kun je dan doen om fit te blijven in de zomer?

1.      Kies voor beweging

Als je een dagje weg gaat of iets anders leuks gaat doen, kies dan voor een activiteit waarbij je lekker kunt bewegen. Dit kan wandelen zijn, een stuk fietsen, zwemmen (dus niet alleen op je handdoek blijven liggen ;)), maar het kan ook lekker spelen met je kinderen zijn.

2.      Zoek een alternatief

Er zijn natuurlijk meer manieren om te sporten dan bootcamp. Ik snap natuurlijk wel dat je bootcamp het leukst vindt, daarom heb ik ook 5 workouts voor je gemaakt die je in je vakantie kunt doen. Die vind je via de onderstaande knoppen. Deze workouts kun je zowel binnen als buiten doen en je bent niet langer dan een half uur per workout bezig.

3.      Kijk wanneer je wel kan

Het kan heel goed zijn dat je op je vaste sportmoment niet kan bootcampen. Er staan nog genoeg andere lessen op het rooster waarbij je welkom bent, dus dan kun je ook komen. En op de woensdagochtend en de vrijdagochtend mag je in de zomervakantie ook je kinderen meenemen, dus dat de kinderen niet naar school zijn, is geen excuus. En als echt op geen van de tijdstippen kun je altijd kijken wat je dus wel kan doen. Hardlopen kan altijd en de workouts die ik voor je gemaakt heb ook.

4.      Pak het weer op

En 1 of 2 weken niet sporten is ook niet erg, zolang je het daarna maar weer oppakt. Resultaten krijg je namelijk door consistent gedrag. En dan maakt 1 of 2 weken sporten niet uit, zolang je het daarna dus maar weer oppakt. Plan dus alvast in wanneer jij weer komt sporten na je vakantie.

5.      Geniet van het samenzijn

De vakantie is meestal een periode dat je er samen met je gezin, partner en andere dierbaren samen leuke dingen gaat doen. Geniet hiervan! Maak plezier en maak leuke herinneringen. Deze positieve emoties zorgen ervoor dat jij later beter kunt omgaan met een eventuele terugslag. Het maken van leuke herinneringen zorgt er namelijk voor dat je hier later met een glimlach aan kunt terugdenken. En dan maakt die ene week niet sporten, die paar ijsjes teveel en die extra wijntjes echt niet uit. De vele mooie herinneringen van het samenzijn zijn namelijk veel belangrijker dan het fit blijven en het op je gewicht letten.

Fijne vakantie!

sporten bij koud weer

6 Voordelen van in de herfst en winter buiten sporten

voordelen van bootcampen in het najaar

De voordelen van bootcampen in het najaar

coronacrisis bootcamp

5 tips om te sporten tijdens de Corona-crisis

mobiliteit stijfheid lenig

Wat is mobiliteit?

bekkenbodemspieren en sportenvvvvvvvvvvvvvvvv

Bekkenbodemspieren: Dé meest onderschatte spiergroep