8 tips om te blijven sporten/bewegen

1. Stel een doel op dat je wil bereiken door de bootcamp!

Stel voor jezelf een doel op dat haalbaar is binnen een bepaalde tijd. Als je doel bijvoorbeeld is om 3 km te kunnen rennen, kan dat niet binnen een week als je echt net begint en net de 5 minuten volhoudt. Dus bouw het rustig op.

2. Stel voor iedere bootcamp een nieuw doel op.

Als je voor jezelf een doel stelt binnen een training dan kan je hier naartoe werken en motiveer je jezelf om het doel te behalen. Stel bijvoorbeeld het doel voor jezelf om bijvoorbeeld het planken minimaal 35 seconde vol te houden. Tel voor jezelf hoeveel herhalingen je doet tijdens een oefening en probeer het volgende rondje er 1 a 2 meer te doen. Met dit soort kleine doelen blijf je gemotiveerd en voel je je heel goed aan het einde van de training.

3. Beloon jezelf.

Jezelf belonen wanneer je een aantal keer naar de bootcamp bent geweest kan ook een stok achter de deur zijn. Je zou bijvoorbeeld een nieuw sportshirt of nieuwe bidon voor jezelf kunnen kopen die je dan weer kan showen de volgende keer.

sporten volhouden4. Eten en drinken.

Het is heel belangrijk goed te eten en te drinken. Het heeft veel invloed op hoe je je voelt. Wanneer je ongezond eet heb je minder energie en als je te weinig drinkt kan je je niet lekker voelen. Het is dan soms zelf moeilijk om jezelf te motiveren om te gaan trainen. Lees deze blog voor wat te eten rondom een bootcamp.

5. Plan je trainingen.

Het is makkelijker om iets vol te houden als je er tijd voor vrijmaakt en het ook met een bepaalde regelmaat doet. Kies voor een vaste dag(en) en tijd om te gaan sporten. Er zijn verschillende dagen en tijdstippen waarop de bootcamps worden gegeven.

6. Ga samen met iemand/train in een groep.

Wanneer je samen met iemand gaat kunnen jullie elkaar motiveren om te gaan sporten. In het begin kan het lastig zijn om alleen te gaan en kan het motiverend zijn om met een bekende te gaan sporten. De andere deelnemers komen ook vaak op de zelfde dag en tijdstip. Hierdoor leer je elkaar kennen en wordt het een vertrouwde groep.

7. Doe geen sporten die je niet leuk vindt

Dit lijkt voor de hand liggend, maar er zijn genoeg mensen die bijvoorbeeld naar de sportschool gaan omdat het “moet”. Als je iets doet wat je leuk vind merk je soms niet eens dat je bezig bent met sporten! Tijdens de lessen is iedereen voor zichzelf bezig en is er geen competitie element.

8. Bewegen buiten het sporten.

Wanneer je buiten het sporten om ook meer gaat bewegen, krijg je meer zin in het bewegen en gaat het sporten ook makkelijker. Dus pak de fiets vaker, ga met de trap in plaats van de lift, etc.

Wat is jouw tip om het te blijven volhouden?

sporten bij koud weer

6 Voordelen van in de herfst en winter buiten sporten

voordelen van bootcampen in het najaar

De voordelen van bootcampen in het najaar

coronacrisis bootcamp

5 tips om te sporten tijdens de Corona-crisis