Extra workshops

Vanaf 2020 gaat Bootcamp for Every Body workshops geven om jou nog meer te kunnen helpen bij een fitte leefstijl. Deze workshops zijn geschikt voor elk niveau en iedereen kan eraan meedoen.

De workshops zijn om dieper op bepaalde onderwerpen in te gaan, zodat jij nog meer uit je bootcamplessen kan halen. Er kunnen ook maximaal 8 deelnemers per workshop meedoen om de persoonlijke aandacht te kunnen garanderen.

Voor het eerste deel van 2020 staan de eerste workshops al vast:

 1. 12 september: Een sterke core
 2. 10 oktober: Basis mobiliteit
 3. Nog onbekend Voeding Feiten en Fabels
 4. Nog onbekend: Slaap en energiemanagement

De laatste 2 onderwerpen zijn afhankelijk van een ruimte waarin de 1,5 meter afstand gehouden kan worden en daar wordt nu aan gewerkt. Dus als daar meer over bekend is, volgt er een datum.

Zie hieronder voor extra toelichting

Workshop Mobiliteit

Mobiliteit is de combinatie van lenigheid, coördinatie en kracht in een gewricht. Mensen stretchen vaak om leniger te worden, maar het is juist ook belangrijk om controle te hebben over je bewegingen in eindstanden van gewrichten. Als je brein niet het vertrouwen heeft dat je lichaam dit aankan, zal het brein nooit toestaan dat je tijdens alledaagse bewegingen die hoeken opzoekt. Je mist de kracht er (nog) voor om je brein het vertrouwen te geven dat je lijf het aankan. Die kracht kan je natuurlijk wel opbouwen door middel van het doen van krachtoefeningen. En dit kan ook prima met je eigen lichaam als trainingstool, waarbij je over de tijd dan de bewegingsrange vergroot.

In deze blog staat uitgelegd hoe slim het lichaam is om gewoon te kunnen blijven bewegen. Alleen dat is dus niet altijd het meest efficiënt omdat je mobiliteit mist. Dit kan leiden tot pijnklachten, omdat je lichaam aan het compenseren is. Dus je mobiliteit trainen, heeft een preventieve werking op blessures en pijnklachten. Tijdens deze workshop:

 • Wordt het concept mobiliteit uitgelegd en vooral toegepast.
 • Begrijp je wat de invloed van je brein/zenuwstelsel is op je lichaam en dan zowel de positieve als de negatieve invloed.
 • Het eerste uur ligt de nadruk op het onderlichaam
 • en het tweede uur op het bovenlichaam.

Datum: 10 oktober

Tijd: 13:00-15:00

Locatie: Grasveld aan de Poel achter het gemeentehuis van Amstelveen (met slecht weer kan de workshop verplaatst worden naar een andere locatie of datum)

Duur: Ongeveer 2 uur

Kosten: 27,50.

Trainer: Anoek

Workshop voeding: Feiten en Fabels

De onderwerpen die we gaan behandelen hebben te maken met gedrag omtrent voeding. Dat is voor velen (inclusief mijzelf) in de huidige periode zeker een uitdaging en verder zullen we een aantal feiten en fabels rondom voeding bespreken. Als je hier zelf input over hebt dan hoor ik het graag, zodat ik dat kan meenemen in de workshop. Als laatste zal ik dan ook nog vragen beantwoorden die jullie hebben.

Datum: Nog onbekend

Tijd: 13:00-15:00 (kans op uitloop)

Locatie: Nog onbekend (wel in de buurt natuurlijk)

Duur: Ongeveer 2 uur

Kosten: 27,50

Trainer: Anoek

Workshop Slaap en energiemanagement

Gedurende dag zijn we vaak druk met veel dingen. Daardoor vergeten we voor onze eigen energielevels te zorgen. Stress is een onderdeel van het leven en zonder stress kunnen we niet leven. Alleen het is wel belangrijk om stress te kunnen managen en zo ook onze energieniveaus. En slaap is zo ongeveer het belangrijkste onderdeel daarvan. Deze workshop gaan we hier dan ook op in en leer je praktische tools om je energielevels en je stress beter te kunnen managen. Meer info volgt later.

Datum: Nog onbekend

Tijd: 13:00-15:00

Locatie: Nog nader te bepalen (natuurlijk wel in de buurt)

Duur: Ongeveer 2 uur

Kosten: 27,50

Workshop Een Sterke Core

Veel mensen willen hun buikspieren trainen. Dit is natuurlijk prima, maar het is wel belangrijk dat dit in balans blijft met de rest van de core. De core bestaat uit je buikspieren, rugspieren, bekkenbodemspieren en je diafragma (ademhalingsspier). Je lichaam is zo slim dat deze spieren in principe goed met elkaar kunnen samenwerken. Alleen door bepaalde oorzaken, zoals stress, verkeerde ademhaling, houding, zwangerschap kan dit even uit balans zijn. Tijdens deze workshop gaan we dan ook in op de volgende onderwerpen:

 • Hoe ziet de core eruit en hoe werkt het spierkorset samen
 • Uitleg functie buikspieren
 • Omgaan met klachten rondom de core
 • Bekkenbodemspieren
 • De juiste ademhaling
 • De diepe/dwarse buikspier goed leren aanspannen (+ stappenplan)
 • Oefeningen om de core sterker te maken

Dus:

 • Trek jij nog steeds je navel in als je je buikspieren aanspant?
 • Veroorzaken buikspieroefeningen pijn in je rug?
 • Houd jij je adem vast tijdens het planken (en andere oefeningen)?
 • Wil jij je buik/core weer versterken na zwangerschap?
 • Krijg jij snel last van je rug?

Kom dan naar de workshop een Sterke Core.

Datum: 12 september

Tijd: 13:00-15:00

Locatie: Grasveld aan de Poel achter het gemeentehuis van Amstelveen (met slecht weer kan de workshop verplaatst worden naar een andere locatie of datum)

Duur: Ongeveer 2 uur

Kosten: 27,50.

Trainer: Anoek

Meld je aan voor de workshop van je keuze door hieronder de juiste datum te kiezen en je kan hem dan gelijk afrekenen. Ben je lid bij Bootcamp for Every Body? Dan vind je een kortingscode in de bevestigingsmail van je aanmelding voor een les.