Let op: Nieuwe data worden vastgesteld wanneer er weer bekend is dat we naar buiten mogen

Extra workshops

Vanaf 2020 gaat Bootcamp for Every Body workshops geven om jou nog meer te kunnen helpen bij een fitte leefstijl. Deze workshops zijn geschikt voor elk niveau en iedereen kan eraan meedoen.

De workshops zijn om dieper op bepaalde onderwerpen in te gaan, zodat jij nog meer uit je bootcamplessen kan halen. Er kunnen ook maximaal 8 deelnemers per workshop meedoen om de persoonlijke aandacht te kunnen garanderen.

Voor het eerste deel van 2020 staan de eerste workshops al vast:

 1. 18 januari: Bootcamp voor (aanstaande) mama’s
 2. 14 maart: Basis mobiliteit
 3. 11 april: Online Voeding Feiten en Fabels
 4. 16 mei: Slaap en energiemanagement
 5. juni: Een sterke core

Zie hieronder voor extra toelichting

Workshop bootcamp voor (aanstaande) mama’s

Sporten is goed tijdens de zwangerschap en ook voor erna, maar soms is het handig om te weten wat voor jou de goede manier is om een oefening te doen en zeker bij bootcamp. En dat gaat we tijdens deze intro bootcampworkshop voor (aanstaande) moeders aan jou leren. Dan krijg je alle tools waarmee je aan de slag kunt.

Vragen die o.a. behandeld worden:

 • Kun je wel/niet hardlopen?
 • Hoe zit het met die bekkenbodemspieren?
 • Welke manier van ademhaling past het beste bij jou?
 • Is een diastase erg?
 • Welke oefeningen zijn belangrijk om te doen?
 • Welke oefeningen kan ik beter niet doen en wat zijn alternatieven?
 • Waar moet ik op letten tijdens mijn dagelijkse handelingen, zoals tillen, staan of zitten?

Deze workshop is geschikt voor jou als:

 • Als je zwanger bent.
 • Als je het afgelopen jaar bevallen bent en het langer dan 6 weken geleden is of 8-10 weken bij een keizersnede.
 • Als je nog last hebt van zwangerschapsgerelateerde klachten (dan maakt het niet uit hoe lang geleden je bevallen bent):
  • Gevoel hebben in je broek te moeten plassen tijdens het sporten
  • Zwaar gevoel in je bekken/onderbuik
  • Bekkenklachten
  • Veel last van onderrug
  • Klachten gerelateerd aan je diastase

Dus wil jij lekker buiten trainen en op een verantwoorde manier jouw kracht en conditie verbeteren? Kom dan meedoen!

Datum: 18 januari

Tijd: 11.30-13.30

Locatie: Amstelveen boven in het clubhuis van HV Myra op de Sportlaan 31. Je loopt het clubhuis in, je gaat rechts gelijk de trap op en het is de ruimte recht bovenaan de trap.

Duur: Ongeveer 2 uur

Kosten: 27,50.

Trainster: Marcellina

Workshop Mobiliteit

Mobiliteit is de combinatie van lenigheid, coördinatie en kracht in een gewricht. Mensen stretchen vaak om leniger te worden, maar het is juist ook belangrijk om controle te hebben over je bewegingen in eindstanden van gewrichten. Als je brein niet het vertrouwen heeft dat je lichaam dit aankan, zal het brein nooit toestaan dat je tijdens alledaagse bewegingen die hoeken opzoekt. Je mist de kracht er (nog) voor om je brein het vertrouwen te geven dat je lijf het aankan. Die kracht kan je natuurlijk wel opbouwen door middel van het doen van krachtoefeningen. En dit kan ook prima met je eigen lichaam als trainingstool, waarbij je over de tijd dan de bewegingsrange vergroot.

In deze blog staat uitgelegd hoe slim het lichaam is om gewoon te kunnen blijven bewegen. Alleen dat is dus niet altijd het meest efficiënt omdat je mobiliteit mist. Dit kan leiden tot pijnklachten, omdat je lichaam aan het compenseren is. Dus je mobiliteit trainen, heeft een preventieve werking op blessures en pijnklachten. Tijdens deze workshop:

 • Wordt het concept mobiliteit uitgelegd en vooral toegepast.
 • Begrijp je wat de invloed van je brein/zenuwstelsel is op je lichaam en dan zowel de positieve als de negatieve invloed.
 • Het eerste uur ligt de nadruk op het onderlichaam
 • en het tweede uur op het bovenlichaam.

Datum: 14 maart

Tijd: 13:00-15:00

Locatie: Amstelveen boven in het clubhuis van HV Myra op de Sportlaan 31. Je loopt het clubhuis in, je gaat rechts gelijk de trap op en het is de ruimte recht bovenaan de trap.

Duur: Ongeveer 2 uur

Kosten: 27,50.

Trainster: Anoek

Workshop voeding: Feiten en Fabels

Het eerste plan was om op 18 april een workshop over voeding te geven. Dit kan dus niet live doorgaan. Daarom verplaats ik deze naar online via Zoom en iedere huidige deelnemer van Bootcamp for Every Body kan er gratis aan meedoen.

Je kan je hiervoor aanmelden door te kiezen voor ‘deelname les’ bij afspraaktype en dan bij les workshops te klikken en dan klik je dus bij 11 april op 13uur en daarna doorloop je de stappen zoals gewend.

De onderwerpen die we gaan behandelen hebben te maken met gedrag omtrent voeding. Dat is voor velen (inclusief mijzelf) in de huidige periode zeker een uitdaging en verder zullen we een aantal feiten en fabels rondom voeding bespreken. Als je hier zelf input over hebt dan hoor ik het graag, zodat ik dat kan meenemen in de workshop. Als laatste zal ik dan ook nog vragen beantwoorden die jullie hebben.

Datum: 11 april

Tijd: 13:00-14:00 (kans op uitloop)

Locatie: Online via Zoom

Duur: Ongeveer 1 uur

Kosten: gratis voor deelnemers Bootcamp for Every Body en 10 euro voor niet-deelnemers

Trainster: Anoek

Workshop Slaap en energiemanagement

Gedurende dag zijn we vaak druk met veel dingen. Daardoor vergeten we voor onze eigen energielevels te zorgen. Stress is een onderdeel van het leven en zonder stress kunnen we niet leven. Alleen het is wel belangrijk om stress te kunnen managen en zo ook onze energieniveaus. En slaap is zo ongeveer het belangrijkste onderdeel daarvan. Deze workshop gaan we hier dan ook op in en leer je praktische tools om je energielevels en je stress beter te kunnen managen. Meer info volgt later.

Datum: 16 mei

Tijd: 13:00-15:00

Locatie: Nog nader te bepalen (natuurlijk wel in de buurt)

Duur: Ongeveer 2 uur

Kosten: 27,50

Workshop Een Sterke Core

Veel mensen willen hun buikspieren trainen. Dit is natuurlijk prima, maar het is wel belangrijk dat dit in balans blijft met de rest van de core. De core bestaat uit je buikspieren, rugspieren, bekkenbodemspieren en je diafragma (ademhalingsspier). Je lichaam is zo slim dat deze spieren in principe goed met elkaar kunnen samenwerken. Alleen door bepaalde oorzaken, zoals stress, verkeerde ademhaling, houding, zwangerschap kan dit even uit balans zijn. Tijdens deze workshop gaan we dan ook in op de volgende onderwerpen:

 • Hoe ziet de core eruit en hoe werkt het spierkorset samen
 • Uitleg functie buikspieren
 • Omgaan met klachten rondom de core
 • Bekkenbodemspieren
 • De juiste ademhaling
 • De diepe/dwarse buikspier goed leren aanspannen (+ stappenplan)
 • Oefeningen om de core sterker te maken

Dus:

 • Trek jij nog steeds je navel in als je je buikspieren aanspant?
 • Veroorzaken buikspieroefeningen pijn in je rug?
 • Houd jij je adem vast tijdens het planken (en andere oefeningen)?
 • Wil jij je buik/core weer versterken na zwangerschap?
 • Krijg jij snel last van je rug?

Kom dan naar de workshop een Sterke Core.

Datum: in juni

Tijd: 13:00-15:00

Locatie: Amstelveen boven in het clubhuis van HV Myra op de Sportlaan 31. Je loopt het clubhuis in, je gaat rechts gelijk de trap op en het is de ruimte recht bovenaan de trap.

Duur: Ongeveer 2 uur

Kosten: 27,50.

Trainster: Anoek of Marcellina

Meld je aan voor de workshop van je keuze door hieronder de juiste datum te kiezen en je kan hem dan gelijk afrekenen. Ben je lid bij Bootcamp for Every Body? Dan vind je een kortingscode in de bevestigingsmail van je aanmelding voor een les.

Let op: Die online sessie van 11 april is dus gratis voor deelnemers en niet-deelnemers betalen 10 euro (kies voor de strippenkaart online bootcamp bij betaling). Meld je dan aan via de app of deze pagina. Kies dan voor deelname les bij afspraaktype en bij soort les voor workshop. En dan kies je de datum 11 april en tijd 13uur en daarna doorloop je de gevraagde stappen.